Vitagro slaat goed af met nieuwe golfmengsels

Met gepaste trots introduceert Vitagro het nieuwe Promaster Golf tee-/fairwaymengsel van DLF. Het geeft de snelste kieming bij lage temperaturen, is stressbestendig en heeft een hoge droogte- en ziektetolerantie. Het mengsel bevat twee rassen: fijnbladig engels raaigras en twee van de beste roodzwenkrassen van dit moment. Beudin staat nummer 2 in de Nederlandse Grasgids 2018 dankzij de hoge scores op standvastigheid en zodedichtheid.

Doorzaai struisgras op greens
Voor doorzaai op greens heeft Vitagro de nummer 4 Manor in zuivere vorm beschikbaar. Daarnaast is de Jorvik, een zeer goed ras onder Nederlandse omstandigheden, ook leverbaar. Genetische variatie versterkt de weerbaarheid tegen ziekten, dus een combinatie van deze toppers is zeker het overwegen waard. Hiermee is 100% resultaat op doorzaai te realiseren.

Doorzaai op fairways en Tees
Voor doorzaai op fairways komen verschillende alternatieven in aanmerking.
Voor de tees is een speciaal mengsel van 60% roodzwenk en 40% veldbeemd gemaakt met toprassen.
Naast het Promaster Golf tee-/fairwaymengsel van DLF levert Vitagro een zeer fijnbladig Engels raaigrasmengsel uit de stal van DSV met 50% Eurocordus en 50% Eventus. (De nieuwe nummer 1 voor gazons in Nederland) Beide rassen staan al jaren in de top van de Nederlandse Grasgids en blinken uit in droogtetolerantie. Zeer geschikt dus voor doorzaai op schrale zandgronden en bosbanen.