Droogte

Door de aanhoudende droogte zijn veel grasvelden inmiddels veranderd in bruingele steppes. Vanaf begin juni heeft het vrijwel niet meer geregend. Dit heeft zichtbaar grote gevolgen voor het gras en de bodem. Een aantal tips bij droogte(schade) van gras:

*Maai zo min mogelijk. Dit levert enkel extra schade op aan het gras. De groei van gras staat nu toch zo goed als stil.
*Wees voorzichtig met bemesten. Bemesting vergroot op dit moment de kans op verbranding. Daarnaast is het met de huidige temperaturen veel minder efficiënt omdat het niet goed wordt opgenomen.
*Beregen indien mogelijk. Het helpt het huidige gras te overleven, maar grasgroei kun je niet verwachten. Beregenen zo vroeg of laat mogelijk, niet in de volle zon.

Watermanagement

PrimerSelect Strooibaar is een waterverdeler met zowel een curatieve/herstellende als preventieve werking van droogteschade. Het zorgt voor een optimale vocht– en luchthuishouding rond de wortels van de grasplanten in droge perioden.

Het product zorgt voor een egale, optimale verdeling van water in de toplaag en zorgt ervoor dat water eventueel weer doordringt in droogteplekken. Het voorkomt spoelplekken van grond en graszaad als gevolg van beregening of neerslag.

Dat is ook van belang voor de jonge kiemplant en daarom wordt PrimerSelect ook veel toegepast rondom de in– en doorzaai van golfbanen en sportvelden.

Toepassing

*Op plekken waar een vloeibare toediening niet mogelijk is.
*In (schrale) doelgebieden bij het doorzaaien.
*Kan eenvoudig met de hand of met een handstrooier worden toegediend

Doorzaai sportvelden met SV100 Maxima

Veldbeemd kiemt traag en heeft een ontwikkeltijd van ongeveer 6 tot 8 weken. Zoveel tijd is er op veel sportvelden niet meer. Wij adviseren daarom zodra het weer het toe laat door te zaaien met Eurograss SV100 Maxima. Dit Oranjebandmengsel bevat de beste engelse raaigras rassen van Nederland op gebied van sport uit de grasgids 2018. (Eurodiamond/Eurocordus/Eurosport). Dit mengsel bezit een hoge droogtetolerantie. Daarnaast scoort hij zeer hoog op betredingstolerantie en standvastigheid, en kenmerkt hij zich door zijn zeer snelle kieming.

Doorzaai golfbanen

Ook voor het doorzaaien op golfbanen hebben wij passende mengsels met de beste rassen. Of het nu gaat om de fairways, greens, roughs of tees. Reserveer of bestel de gewenste mengsels op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Vraag uw adviseur voor de mogelijkheden of advies in uw situatie.
Ben Loman (regio Zuid-Nederland): 06 – 41 66 78 15
Tako van den Hul (regio Noord-Nederland): 06 – 21 54 81 36