Maak gebruik van ons op maat gemaakte bemestingsadvies voor uw sportveld renovatie. Ons renovatieschema is opgezet voor het gehele groeiseizoen.

Start met een bodemactivator. Het bodemleven is immers door alle grondbewerkingen doorgaans niet optimaal en kan wel een boost gebruiken!

Kies vervolgens voor een organische (voorraad)bemesting om het bodemleven te voeden. De Bio Pre-Seed bevat de juiste hoeveelheid sporenelementen, humus- en fulvozuren, welke voedingsstoffen vrijmaken en zorgen dat deze snel beschikbaar zijn voor de grasplant. De combinatie van stikstof met fosfaat, samen met humifirst en zeoliet is uniek in Nederland! U zult zien dat de grasmat door deze wortelactivator op zeer korte termijn dicht bezet is, waardoor onkruid minder kans krijgt.

In het najaar adviseren wij een gecoate meststof, waarin zowel de stikstof als de kalium gecoat is. Dit voorkomt uitspoeling. Deze meststof bevat tevens zwavel en magnesium waardoor het veld mooi uit de winter komt. Zelfs in het voorjaar zult u hiervan nog een nawerking zien.

Wij leveren natuurlijk ook graszaad ten behoeve van de inzaai. Vraag uw adviseur naar onze mogelijkheden.

Inzet Topfieldmaker

Indien u het veld alleen behandelt met de topfieldmaker (in combinatie met bezanden) dan adviseren wij de eerste drie stappen van ons renovatieschema, waarna u eventueel kunt overstappen op uw huidige bemesting.

 

Betere vochthuishouding? Gebruik Terracottem!
Voor een betere vochthuishouding en besparing op uw beregening adviseren wij om 1.000 kg Terracottem door uw veld te mengen. Dit geeft een waterbuffering van 40 m3, welke in droge perioden beschikbaar komt voor de grasplant.